Pædagogerne Dorte Kier og Per Kallehauge fra SanseSlottet har bidraget til denne bog. Den er udgivet til at understøtte arbejdet med læreplanstemaet ”Kultur, æstetik og fællesskab” i praksis og give konkrete bud på, hvordan du sammen med mindre og større børn i dagtilbud kan opleve, undersøge og skabe en lang række æstetiske udtryk. I denne bog er der en artikel om børns tegninger, og om børn der tegner. Den tager udgangspunkt i SanseSlottet. Hvordan skaber vi den bedste pædagogiske praksis, hvor børnenes egne skabende udtryk kan udfolde sig? Hvordan man skaber en ramme omkring børns tegneaktiviteter både i vuggestue og børnehave.
Du kan læse mere om bogen her.
Du kan downloade en lille pjece her
Artiklen handler især om den didaktiske ramme omkring børns billedprocesser, og er ikke et forsøg på en udviklingspsykologisk forankring. Når vi kalder det billedprocesser, er det netop for at lægge vægt på processerne omkring disse udtryksformer. Vi vil vise og inspirere til, hvordan man kan følge børnenes spor og have en improvisatorisk pædagogisk tilgang til børnenes udtryk og give dem rum og mulighed for at udfolde sig.
"Kan I tegne en laaaaaaag streg" - artikel vi har skrevet til Tidsskriftet 0-14
Vi har skrevet en artikel til Tidsskriftet 0-14, som handler om et kreativ projekt i SanseSlottet. Man kan sige at det var "grundforskning". Arbejdstitlen var: Det hele begynder med min streg. Kan man lave et pædagogisk projekt bare med at tegne streger ?? Ja, det fandt vi ud af at det kunne man godt. Især da vi tog vores streger med ud på Trapholt, vores lokale kunstmuseum, fik de lige pludselig en hel anden betydning !!!
Her kan du downloade selve artiklen Kan I tegne en laaaaaaang streg Hvad er en streg?
Hvad kan tegne en streg?...Hvor langt kan jeg egentlig tegne, hvis jeg har en tusch, en blyant eller en pensel…
Tidsskriftet 0-14 år, nr. 3 2014